søndag 19. mai 2013

Fornøyd eier av Altabunaden

Jeg har lyst å vise fram min flotte bunad - Altabunaden! Jeg har hatt den i to år nå, og er veldig glad for at jeg investerte i den :-)
 
Her er bilde av meg fra 17. mai i år
 
 
Altabunaden er relativt ny, og vi er nok mange som ble glad for en egen Altabunad og et alternativ til Finnmarksbunaden eller Kystdrakten. Det er Gunvor Abrahamsen som har designet den, hun har brukt mønster fra døpefatet og fra kirkeporten til Kåfjord kirke som inspirasjon. Bunaden var ferdig i 2008 og salget har økt jevnt og trutt. Da jeg fikk min i 2011 mener jeg å huske at jeg hadde nummer noen og sytti, mens det per mars i år passerte 200 stk. Det er gøy å se at så mange vil ha den :-)
 
Bilde i helfigur
 
 
 
Bunaden kan fås i to farger, svart eller blå. Jeg er glad i farger og valgte som dere ser den blå, den ble ferdig tidsnok til vår yngste konfirmant mai 2011.
 
Familien min på konfirmasjonsdagen til Sigve :-) 
 
 
 
Min datter har for øvrig på seg drakten hun fikk til sin konfirmasjon i 2009, Norgesdrakten.
Den har en nydelig blåfarge, og datteren min hadde sett en annen bruke den og valgte den framfor Finnmarksbunaden, kystdrakten og Vossebunaden som også var et alternativ for henne.
 
Drakten ble til som et samarbeidsprosjekt med mine flinke søstre og mamma. Jeg er så heldig å ha fire søstre, og tre av dem og mamma hjalp til med brodering, mens den siste er kjempeflink til å sy og sydde den sammen :-)
 
Tilbake til Altabunaden:
Jeg valgte å kjøpe stakken ferdigbrodert, rett og slett for at det fristet ikke noe å gå i gang med all den broderingen som skal til...  Etter å ha erfart hvor mye jobb det var med Norgesdrakten, så visste jeg at det ville ta all min tid og jeg har for mange hobbyer til at det skulle gå....
 
Jeg hadde allerede en drakt, Suhrdrakten som ble laget for ca 12 år siden. Til den har jeg skjorte og eget sølv som jeg fint kan bruke til Altabunaden. Det er heldigvis valgfritt hvilket sølv man vil bruke, og først nå i mai ble det første sølvet som er designet spesielt til bunaden ferdig.
Det er veldig vakkert, og kanskje man en gang i framtiden vil ha det. Men foreløpig klarer jeg meg fint med Suhr-sølvet.  Det er tross alt et spesielt sølv som jeg er veldig glad i.
 
Her er det nye sølvet, utviklet av Juhls i Kautokeino:
 
 
Bunaden kan kjøpes komplett ferdig, som ferdig brodert eller som materialpakke.
Du kan velge mellom bunadstøy eller klede, og skjorte kan du velge mellom bomull eller lin.
Det finnes både jakke og cape også.
 
Mer informasjon kan du finne HER
 
Dette bildet er fra 2001 og i litt dårlig kvalitet, men her er det sølvet som hører til Suhrdrakten.
Jeg bruker den store søljen, nål i halsen, mansjettknapper og øredobbene.
 
 
 
Må nesten ta med et bilde fra den tiden vi nettopp hadde sydd draktene våre ferdige og var veldig stolte av det da :-)
 
Jeg sydde selv til både meg og datteren min, så søte de var Ida og Lisa Marie som står foran
 
 
Jeg har alltid ønsket meg en bunad i klede og denne er i bomull, så det er årsaken til at jeg måtte skaffe meg Altabunaden :-) Det er nok den som vil bli mest brukt, men man vet jo aldri - kanskje jeg får lyst til å bruke Suhrdrakten når bunaden blir for varm for eksempel.
 
Dette ble et langt innlegg, men jeg må nesten ta med et stemningsbilde fra 17. mai også.
 
Ida har vært rødruss i år, her er vi hos bestemor og får kaffe og kake etter borgertoget.
Været var nydelig og vi kunne kose oss ute :-)
 
Bare storebror Fredrik og Ida ble med, mens lillebror på 16 valgte å bli hjemme mens vi var og så på toget.
 
 
 Ha en fortsatt flott pinsehelg :-)
 

7 kommentarer:

 1. Så fin du er, og for en flott familie du har! Nydelige bunader og drakter! Alltid kjekt å være fint pynta til 17. mai og andre passende anledninger. Jeg brukte Nordmørsbunad 17. mai. Den jeg har nå ble sydd på 70-tallet og kan forsatt brukes, men det er like spennende hvert år. Disse bunadene krymper litt i skapet, nemlig....
  Vi er på plass i Trondheim hos yngste datter og samboer etter 17. mai i Ktistiansund sammen med vesle Sigurd, eldste datter og samboer. Nydelig sommervær.

  Fortsatt god pinse!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Nydelig bunad og drakt. Jeg har selv Finnmarksbunaden og Finnmarksdrakten siden jeg er født der og jeg er så glad i begge. Suhr drakten har jeg aldri hørt om før så det var artig at du viste frem den.
  Ha en riktig god pinse helg.

  SvarSlett
 3. Jeg syns bunad er så fint og din er nydelig,også drakten.Flotte bilder.
  klem Synnøve

  SvarSlett
 4. Nydelig bunad:) Den er på min ønskeliste, kanskje til Amalies konformasjon om ca 5 år....:) Selv har jeg Nordlysdrakta, og er fornøyd med den ennå.
  Flotte bilder, og familien din er vakker:)

  SvarSlett
 5. Norgesdrakten til din datter var nydelig. Jeg har prøvd og Google men finner ikke noen informasjon om den. Kan du hjelpe meg :-) Mvh Jeanette Nilsen

  SvarSlett
 6. Er på leting etter mønster til skjorta for norgesdrakten. Kan du være behjelpelig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager, skjorta bestilte jeg ferdig så det kan jeg dessverre ikke.

   Slett

Tusen takk for at legger igjen kommentar her, det setter jeg stor pris på :-)