onsdag 6. mai 2015

Min versjon av Wiolakoften

Da jeg så bildet av Wiolakofta for første gang i vinter falt jeg pladask, den måtte jeg bare ha.
Jordfarger er ikke mine, jeg trives best i kalde farger og plukket derfor ut mine egne. Det var i grunnen veldig vanskelig å stå i butikken og velge, for det skal være ganske mange farger som skal blandes og passe sammen. Garnet ble kjøpt inn rett etter at mønsteret kom ut, så jeg hadde ingen andre versjoner å se etter heller.
Jeg ble ganske fornøyd, men etter hvert som den ble ferdig så jeg at jeg ville valgt noe annerledes dersom jeg skulle ha strikket den på nytt. Det er mulig jeg strikker meg en til, denne ble nemlig litt vid og veldig tykk.. så dersom det blir en ny, så blir det sannsynligvis i Finull eller noe annet som er tynnere enn Per Gynt.
Når det er sagt, mønsteret er nydelig men elendig laget.. det var en del feil og rett og slett dårlig forklaringer så det ble en del feilstrikk og opprekking før jeg kom i mål. Tror de har hatt det litt for travelt før de lanserte mønsteret rett og slett...
 
Jeg har brukt Per Gynt i fargene petrol, lys turkis og natur. Rosa og bruk er Falk, Heilo.
 
På originalen er det brodert et lite mønster på bærestykket, men jeg syntes det var evig nok med så mye mønster som det er, at jeg droppet det.
 
Jeg måtte jo posere med skinnlua på ettersom jeg var på hytta og gjorde den ferdig der, rakk det akkurat til påske :-)

 
Jeg valgte meg også brune knapper for å roe ned koften. På originalen har de brukt to forskjellige farger, en farge øverst og en farge under bærestykke.
 
 
Ha en flott uke :-)


2 kommentarer:

  1. Nydelig Wiola! Likte fargene dine veldig godt. Tror nok som deg at kofta hadde gjort seg bedre i et tynnere garn. Men du er veldig fin i den som den er!

    God onsdagskveld fra Ingunn

    SvarSlett
  2. Nydelig jakke , mye arbeid med så mye mønster og farger . Likte fargene jeg , klem Synnøve

    SvarSlett

Tusen takk for at legger igjen kommentar her, det setter jeg stor pris på :-)