søndag 11. mars 2012

Finnmarksløpet sett fra Bollo

Jeg pleier vanligvis å bare blogge om mine hobbyer, men siden fotografering er noe jeg liker å gjøre så har jeg lyst å dele min opplevelse av starten på Finnmarksløpet.

Jeg skal ikke fortelle noe om selve løpet, det kan du heller lese om HER

Det jeg tenkte å fortelle, er hvor flinke mange etterhvert er blitt å støtte opp rundt Finnmarksløpet. Intressen vokser stadig, og det vises i økt aktivitet rundt løpet rundt omkring i Finnmark. Finnmarksløpet ble første gang kjørt i 1981 og har vokst seg gradvis større - det er gledelig for vi er stolte av dette arrangementet :-)

 Borealis vinterfestival arrangeres 2. uka i mars og vi har alltid et feiende flott åpningsshow torsdags ettermiddag. Her er det meste av kulturliv i Alta inkludert, barn og ungdom er med på både tilrettelegging med scene og isskulpturer og det som foregår på scenen. Festivalen har pågått en del år nå, men jeg husker ikke når det startet. Finnmarksløpet er iallefall blitt en viktig del av denne vinterfestivalen, og HER kan du se det meste av  hva som skjer i løpet av denne uka som festivalen pågår.

Over til hva vi pleier å gjøre. Deltakerne passerer et hyttefelt i Alta (Bollo) som vi er så heldige å ha en hytte i. Tidligere år så pleide vi å se hundespannene fra hytta vår (ca 50 meter), men de siste årene har vi rett og slett "campet" helt inn til løypa sammen med mange andre. Her har vi bål, griller og koser oss mens alle deltakerne passerer. Vi roper og heier, mens mange av ungene gir"hi five" til kjørerne. Det har blitt mer og mer av dette de siste årene, og det kryr langs løypa før de kommer opp på selve vidda.

Det er også utrolig mye publikum ellers også, mest ved starten som foregår midt i sentrum. Det så også ut til at det i år var en hel del folk ved Sorrisniva hvor restarten foregår, her hadde de laget en ny aktivitet som tydeligvis trakk mye folk. Ellers har de forskjellige sjekkpunkt rundt omkring i fylket som også har sine arrangementer. Målgangen trekker også mye folk, det er rett og slett fantastisk moro å ta del i dette - anbefales for de som har anledning!

Her har jeg lagt ut noen bilder jeg tok i dag. Jeg ble desverre ikke å ta så mange da jeg var svært misfornøyd med lyset. Akkurat når de fleste på 1000-mila kom sto sola slik at jeg fikk motlys :-(
Jeg skulle gjerne hatt bilde av Lars Monsen (hehe) som er deltaker i år igjen, men før han kom så pakket jeg vekk kameraet pga lyset.

Her er iallefall et knippe bilder som ble nogenlunde greie.Det at nrk lager innslag fra løpet hver kveld  er gull verdt for interessen.
Her var de og filmet i Bollo, og en av favorittene tok seg tid til et intervju i løypa.Vi campet på et vann, og var langt i fra alene.Her har ungene stilt seg opp for å heie


Artig at noen tar med seg flagg også.Inger Marie Haaland, hun vant løpet for tre år siden.


Lille Leo var også med på tur, og genseren som ho "bestemor" (meg) har strikka kom til nytte.
Leo, datter, sønn og svigerdatter koser seg i sola.
I sleden måtte selvfølgelig jeg og Leo sitte, han sitter trygt og godt inne i scooterjakka mi :-)


Ha en forstatt fin helg!

2 kommentarer:

 1. Vakre, vakre Alta og Finnmark :) Og for en FANTASTISK anledning til å ha det flott ilag i Bollo med alle hundene og kjørerne som kjører forbi :)

  Sir som ho Kjersti; Kjenne æ får klump i halsen og må blunke fort

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder!! Og en flott opplevelse for dere som bor i nord : )
  Nydelig genser du har strikket til lille Leo også!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett

Tusen takk for at legger igjen kommentar her, det setter jeg stor pris på :-)