lørdag 16. januar 2016

Tovede Mariusvotter

Som veldig mange andre har jeg kastet meg på bølgen med å strikke tovede Mariusvotter. Mønsteret er fra Sandnes og kan lastes ned gratis herfra. De er kjappe og enkle å strikke, og fine gaver å gi bort. 

Jeg ventet lenge på at garnbutikken skulle få inn naturhvit Fritidsgarn fra Sandnes, men det tok så lang tid at jeg hadde ikke tid å vente med det første paret... jeg forsøkte da med Pt3, men det funket dårlig da dette ble mer tovet enn resten av vottene. 

Når jeg endelig fikk tak i rett garn strikket jeg raskt opp 3 par, og det er deilig å være i gang med årets julegaver allerede nå :-)

Her er de:

Og her er det første paret som ikke ble så bra, de har jeg tatt i bruk selv:


Jeg vasket vottene på finvask 40 grader, 600 omdreininger og brukte milo. Jeg visste at det ikke ville være nok, men jeg ville ta resten i tørketrommelen for jeg synes de blir så myke og gode da. I tillegg kan man kontrollere bedre når man synes de er tovet nok, det er bare å stoppe trommelen og sjekke.

Ha en flott helg!

2 kommentarer:

  1. Fine og gode på hendene! Jeg er også i gang med et par og har strikka ett par før. Det tova jeg på 40 grader en gang, og det syntes jeg ble nok. Vanligvis tover jeg votter i Vamsegarn 2 ganger på 40 grader, men det er muligens pinnestørrelsen som gjør forskjellen. 6 på Mariusvottene og 5 på de andre.

    Vi har "bare" 20 minus og synes det er kaldt nok. Skal gå noen runder på ski på jordet for å få lufta meg litt likevel.

    Tusen takk for hyggelig kommentar!

    God helg sørfra!

    SvarSlett

Tusen takk for at legger igjen kommentar her, det setter jeg stor pris på :-)