søndag 23. september 2012

Tøffel-sokk i Big Fabel

Jeg kjøpte noe Big fabel i vår og måtte prøve meg på noe nytt, det er så kjedelig med vanlige raggsokker synes jeg :-) Jeg fant et mønster på Garnstudio, men fordi jeg hadde et annet garn så ble det en del prøving og opprekking før jeg ble fornøyd.. nettstedet lå nede nå så jeg fikk desverre ikke linket rett til mønsteret. Dette strikketøyet hadde jeg med meg på sykehuset i forbindelse med kneoperasjonen min tidligere i uka, så da hadde jeg iallefall goood tid - det blir en del venting nemlig :-P
 
Jeg liker fargene på sokkene godt, spesielt den turkise som kansje kan kalles petrolblå. Jeg blandet med et flerfarget nøste og det funket jo bra. Med grønne knapper til så ble de egentlig ganske kule :-)
 
I stedenfor å strikke glattstrikk under foten som det står i mønsteret, har jeg strikket slik jeg har lært å strikke dobbel hæl. Da blir de tykkere og forhåpentligvis blir det ikke så lett hull under foten. 
Jeg gjorde slik der hvor du skal begynne med glattstrikk:
 1. omgang - *1 rett, løft neste maske over uten å strikke*, slik gjør du hele omgangen.
2. omgang - strikk alle maskene rett
Slik veksler du til den er lang nok.
 
Jeg valgte å hekle dem sammen under foten og resultatet ble bra, ingen tykke kanter under foten.
 
De ser ganske rare ut før man tar dem på foten..
 


Slik ser de ut når de er på, datteren min som har dem på har litt lengere fot enn meg, så det spørs om jeg må strikke et par nye til henne for disse passet best til meg selv :-))
 

 
 
Casa Kreativ har turkis til fargealongen i september, så dette blir mitt første bidrag .
Det kommer et bidrag til da jeg har noe turkis garn som skal bli julegave.
 
Ha en fin søndag :-)

4 kommentarer:

Tusen takk for at legger igjen kommentar her, det setter jeg stor pris på :-)