lørdag 30. mars 2013

Luhkkaer til meg og Ida


Nå er det påske og vi nyter late dager på hytta vår, hærlig :-)
 
I disse tider så er det påkrevd med internett også på hytta, da trives ungdommen bedre! Da er det jo kjekt for mor også å ta en liten tur innom laptopen ;-P  Jeg tenkte jeg kunne vise fram de to luhkkaene jeg har sydd, selv om det begynner å bli en stund siden nå.
 
Luhkkaer er veldig praktiske og fine utenpå-plagg til turbruk, både over ullgenser når det er sånn passe varmt og over scooterjakken når det er veldig kaldt.
 
Den første luhkkaen jeg sydde var til meg selv for to år siden, og den har vært brukt masse.
Jeg valgte å sy den i svart ullstoff, med rosa vademel stoff til kanting. Pynteband og kroklisse går i sølv, hvitt, rosa og turkis - farger jeg er veldig glade i. Rosaelsker som jeg er, så har jeg også rosa scooterjakke for å ha nevnt det :-)

 

 

Noen detaljer:

 
 Mammaen til ei venninne av meg hadde mønster på en kul samisk-inspirert lue som jeg var så heldig å få. Dermed ble det luer på oss begge til påsken i fjor, de er kjekke å bruke når vi koser oss ved bålet.

 
Jeg fikk god hjelp av min storesøster som har sydd mange slike, også til meg, mannen min og alle våre tre unger. Ungene vokste etterhvert fra sine, og til jula i 2011 sydde jeg en ny til datteren min.

 
Baksiden, hette er kjekt å ha dersom det blåser.
 
 
Hun fikk selv velge ut farger på stoff og band, denne blåfargen er nydelig synes jeg. Jeg brukte ullstoff også på denne, da det er varmest. Pynteband og kroklisser i i sølv, hvitt, lilla og blå.

Da ønsker jeg alle en forsatt god påske :-)
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Så flotte luhkkaer! Vet ikke hvem jeg synes er finest så jeg hadde nok valgt begge. Tøff den lua også! Stilig antrekk i tillegg til at det er godt og varmt.
  Godt å høre om fint vær i Alta. Har tenkt på alle bloggevennene i nord etter dårlige værmeldinger dag etter dag. Men det er vel rasfaren som er verst å leve med. Uff!
  Her gjør vi oss klar for nok en strålende dag og solfaktor 20.

  Må tilbake til kakaoen. Fortsatt riktig god påske!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Har kosa meg å sett gjennom alle de nyyyydelige kreasjonene dine den siste måneden :) Og selvfølgelig latt meg inspirere :)

  Så stilig luene er! Og luhkkaene er jo "bærre lekre" :)

  Håper påsken har vært strålende for deg og alle dine :)

  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at legger igjen kommentar her, det setter jeg stor pris på :-)